مشاوره انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲ + مشاوره اختصاصی
نوشته شده توسط : مشاور ارشد

داوطلبانی که در کنکور دکتری شرکت کرده اند، بی صبرانه منتظر نتایج آزمون خود هستند. پس از اعلام نتایج آزمون دکتری، داوطلبانی که در این آزمون تراز قبولی را کسب کرده اند، مجاز به انتخاب رشته دکتری خواهند شد. انتخاب رشته در مقطع دکتری یکی از حساس ترین و مهم ترین کارهایی است که افراد برای انجام آن بهتر است از یک مشاور کمک بگیرند. مشاوره انتخاب رشته دکتری، باید با تجربه و ماهر باشد تا بتواند تمامی موضوعات را بررسی کرده و به افراد کمک کند تا بهترین رشته را انتخاب نمایند.

زمان انتخاب رشته دکتری

???? زمان انتخاب رشته دکتری هر سال با فاصبه کمی از اعلام نتایج مشخص می وشد و داوطلبین می توانند فرم انتخاب رشته را تکمیل کرده و انتخاب رشته نمایند. زمان دقیق انتخاب رشته در سال جاری هنوز دقیق مشخص نشده اما بر اساس اطلاعیه های سال های گذشه اوایل اردیبهشت می باشد.

هر ساله پس از تعیین زمان انتخاب رشته، زمانی را نیز برای تمدید در نظر خواهند گرفت. پس از اعلام زمان انتخاب رشته، داوطلبان باید حداکثر 50 کد رشته را انتخاب نمایند. البته برای اینکه از شرایط و زمان انتخاب رشته آگاه باشید، نیاز است حتماً دفترچه را نیز مطالعه کرده باشید. دفترچه در وبسایت sanjesh.org منتشر خواهد شد. شما عزیزان باید پس از مطالعه دفترچه راهنما، با کمک فردی ماهر، 50 کد رشته را بر اساس اولویت هایتان انتخاب کنید. پس از آن باید منتظر اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری بمانید.

 مشاوره انتخاب رشته دکتری

???? در مشاوره انتخاب رشته دکتری اطلاعاتی مفید در اختیار داوطلبان قرار می گیرد که می تواند در فرایند انتخاب رشته آن ها بسیار مفید باشد. از جمله این موارد می توان به توضیح وضعیت مجاز و یا غیرمجاز بودن در هر یک از دانشگاه های سراسری، آزاد و بورس خارج از کشور اشاره کرد. اگر مجاز شده باشید، نیاز است کلمه “می باشید” را بینید. به علاوه هر داوطلب نیاز است حداکثر 50 کد رشته را انتخاب نماید.

مورد مهم دیگری که در مشاوره انتخاب رشته دکتری به آن اشاره خواهد شد، تهیه پیش نویس است که باید قبل از انتخاب رشته برای تهیه پیش نویس اقدام کرده باشید.

بررسی نحوه چینش کد رشته محل ها در مشاوره انتخاب رشته دکتری

???? یکی از موارد مهم در مشاوره انتخاب رشته دکتری که داوطلبان در مورد آن سوال می پرسند، نحوه چینش کد رشته ها است. برای چینش کد رشته ها داوطلبان نیاز است ابتدا از دفترچه کدهای مورد علاقه خود را استخراج کرده و سپس برای چینش آن به نسبت اولویت اقدام نمایند. برای چیدن باید طوری اقدام کنید که شانس دعوت شدن شما به مصاحبه بیشتر شود. برای بدست آوردن تجربیات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می کنیم، کارنامه های قبل به همراه فرم های انتخاب رشته آن ها را مطالعه کرده و مهارت خود را در این زمینه افزایش دهید.

???? برای اینکه انتخاب رشته شما به بهترین نحو انجام شود، توصیه می کنیم 10 مورد از انتخاب های خود را به صورت خوش بینانه وارد کرده و 30 انتخاب بعدی را کمی واقع بینانه تر ثبت کنید. در نهایت 10 انتخاب می ماند که آن ها را باید دقیقاً مطابق با نمره و رتبه قبولی وارد کنید تا حتماً در یکی از آن ها پذیرفته شوید.

معیار اصلی برای چینش کد رشته محل ها، علاقه است. البته که باید معیارهای دیگری را نیز در نظر گرفت، اما توصیه مشاوران به داوطلبان این است که در فرایند انتخاب رشته، حتماً علاقه در کنار سایر موارد در نظر گرفته شود. مورد مهم بعدی در نظر گرفتن احتمال دعوت به مصاحبه است که یعنی نحوه چینش کد رشته محل ها باید به گونه ای باشد که این احتمال افزایش یابد. برای این که این احتمال را افزایش دهید، یکی از راه ها بررسی کارنامه های سال های گذشته است که می تواند به شما کمک کند.

مشاوره انتخاب رشته دکتری و نکات مصاحبه حضوری

???? یکی از مراحل مهم برای قبولی در مقطع دکتری، به دست آوردن امتیاز لازم در مرحله مصاحبه است. در ابتدا قبل از اینکه به بررسی نکات مهم در مرحله مصاحبه بپردازیم یک سری موارد مهم تر را بررسی خواهیم کرد.

برخی از داوطلبان در جلسه مشاوره انتخاب رشته دکتری و نکات مصاحبه می پرسند که بر چه اساسی افراد به مصاحبه دعوت می شوند و آیا محدودیت خاصی برای آن وجود دارد؟ در این خصوص باید به شما بگوییم که تمامی دانشگاه های مطرح کشور در مرحله مصاحبه از چند برابر ظرفیت دانشجویان دعوت به عمل می آورند و در نهایت برخی از آن ها را می پذیرند. حتی گاهی ممکن است برخی داوطلبان به مصاحبه تمامی دانشگاه ها دعوت شوند، اما در مصاحبه هیچ کدام پذیرفته نشوند. یعنی دعوت شدن به مصاحبه لزوماً امتیاز مثبتی برای قبولی محسوب نمی شود؛ بلکه یک سری عوامل دیگر در آن موثر هستند که باید در نظر گرفته شود. مورد بعدی برگزاری مصاحبه دانشگاه آزاد و سراسری است که به صورت کاملاً جداگانه انجام شده و مراحل آن ها هر کدام به صورت جداگانه در مراکز مورد تایید انجام می شود.

???? حال با اطلاع از این موارد به سراغ مهم ترین نکاتی که در جلسات مشاوره مصاحبه دکتری پرسیده می شود، می پردازیم. گاهی برخی داوطلبان در مورد این موضوع سوال می پرسند که در جلسات مشاوره مصاحبه دکتری، چه سوالاتی پرسیده می شود. در این خصوص باید به شما بگوییم که در جلسات مصاحبه دکتری سوالات روتین و تکراری پرسیده نمی شود. به همین دلیل نمی توان به صورت دقیق نوع سوالات را معرفی کرد. با این وجود ما در ادامه قصد داریم برخی سوال های مهم تر و روتین تر را بررسی کنیم که ممکن است در جلسات دکتری پرسیده شود.

سوال 1: معرفی خود و هدف از تحصیل در مقطع دکتری

در ابتدای جلسه به احتمال زیادی ممکن است این سوال از شما پرسیده شود که انگیزه و هدف شما در ادامه تحصیل مقطع دکتری چیست. در این مورد باید کاملاً آماده باشید و قبل از آن هدف های خود از ادامه تحصیل در مقطع دکتری را مشخص نموده باشید.

سوال 2: پرسش از پایان نامه کارشناسی ارشد داوطلب

به احتمال زیادی در جلسه مصاحبه دکتری یک یا دو سوال و یا شاید هم بیشتر راجع به پایان نامه کارشناسی ارشد شما پرسیده می شود. در این مرحله شما باید روی موضوع و محور پژوهشی خود در مقطع ارشد اشراف کامل داشته و به سوالاتی که پرسیده می شود، به درستی پاسخ دهید.

سوال 3: پرسش از سوابق پژوهشی و علمی داوطلب

یکی از موارد بسیار مهم نیز سوال مربوط به سوابق پژوهشی و علمی داوطلب است. در این زمینه از سوابق پژوهشی داوطلب مانند نوشتن کتاب و مقاله و یا شرکت در انواع کنفرانس ها پرسیده می شود و بهتر است که داوطلبان با دست پر این مرحله را پشت سر بگذارند. زیرا برای دانشگاه های مطرح کشور این مورد بسیار مهم است. حتی اگر داوطلب رتبه خوبی را نیز کسب کرده باشد اما سوابق پژوهشی نداشته باشد، نمی تواند از این مرحله امتیاز خوبی را کسب نماید.

سوال 4: پاسخ دادن به سوالات به زبان انگلیسی

حتماً شنیده اید که می گویند برای مقطع دکتری، داشتن مدرک آیلتس بسیار مهم است. اگرچه اجباری نیست اما اگر این مدرک را داشته باشید کمک بسیاری به شما خواهد کرد تا بتوانید، به سوالات زبان انگلیسی پاسخ دهید.

سوال 5: سوال از دروس تخصصی رشته تحصیلی

طبیعی است که در جلسات مصاحبه از دروس تخصصی شما نیز سوالاتی پرسیده شود. دراین مورد نیز بهتر است با تسلط به موارد پرسیده شده پاسخ دهید و در این مورد مشکلی نداشته باشید.

سوال 6: زمینه پژوهشی مورد علاقه در مقطع دکتری

همانطور که می دانید مقطع دکتری بیش از آنکه آموزش محور باشد، پژوهش محور است. یعنی شما باید طرح تحقیقاتی خود را از قبل در ذهن آماده کرده باشید و اگر سوالی در آن مورد پرسیده شد، پاسخ دهیم.

 منبع: https://b2n.ir/w24455





:: بازدید از این مطلب : 101
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 فروردين 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: